Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Μαριτσών

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μας!

Ας γνωρίσουμε την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας!!

Μαΐου29

   Οι εκπαιδευτικοί των τάξεων Γ΄ & Δ΄ με αφορμή τα σύγχρονα αναλυτικά προγράμματα των σχολείων που ενθαρρύνουν τις εκπαιδευτικές επισκέψεις σε μουσεία, τα οποία αντιμετωπίζονται επισήμως πλέον ως ισάξιοι φορείς εκπαίδευσης, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό DSC03542AΜουσείο Ρόδου και την Μεσαιωνική Τάφρο. Τα παιδιά με την επίσκεψή τους στο Αρχαιολογικό Μουσείο συνειδητοποίησαν ότι το μουσείο εμπλουτίζει τη σχολική μάθηση, ενισχύει το αναλυτικό πρόγραμμα του σχολείου και η γνώση μπορεί να προσεγγιστεί διαθεματικά. Παρατήρησαν με ιδιαίτερη προσοχή όλα τα εκθέματα του μουσείου, ερευνώντας και ανακαλύπτοντας την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου τους. Έτσι, τα παιδιά στο αρχαιολογικό μουσείο έγιναν ερευνητές και ακολουθώντας τη μέθοδο του ιστορικού συνέλεξαν  στοιχεία για θέματα που τους ενδιέφεραν. Μπόρεσαν να εξοικειωθούν με την έννοια του μουσείου κDSC03550Gαι να συμβάλλουν στην καλλιέργεια της συναίσθησης ότι τα μουσεία μπορούν να αποτελέσουν συνειδητή επιλογή στον ελεύθερο χρόνο τους ως αυριανοί πολίτες.

   Με την βόλτα στα τείχη  τα παιδιά αντιλήφθηκαν και εκτίμησαν το τεράστιο επίτευγμα της οχύρωσης της Μεσαιωνικής Πόλης. Διέσχισαν την Μεσαιωνική Τάφρο, η οποία έχει υποδειγματικά συντηρηθεί και αναμορφωθεί σαν χώρος περιπάτου. Στην τάφρο διαπίστωσDSC03552Tαν ότι βρίσκεται το θέατρο Μελίνα Μερκούρη, το οποίο κάθε καλοκαίρι φιλοξενεί εξαιρετικές παραστάσεις από καταξιωμένους Έλληνες και ξέ νους.

   Η επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στην Μεσαιωνική Τάφρο ήταν μια ευχάριστη εμπειρία όπως αποτυπώνεται στο φωτογραφικό υλικό για όλα τα παιδιά!!

 

 

(618)

Email will not be published

Website example

Your Comment:


Visitor Stats

Today : 11 Μαΐου 2024

Blog Traffic

Pages

Pages|Hits |Unique

  • Last 24 hours: 51
  • Last 7 days: 122
  • Last 30 days: 1.043
  • Online now: 1